09/07/2018

Kuinka laihtua

Kuinka laihtua? Idea tähän postaukseen tuli kun huomasin, että kyseistä asiaa kysellään paljon. Itselläni ion paljonkin kokemusta painonpudotuksesta, mutta tuntuu, että vasta nyt olen löytänyt hyvän ja terveellisen keinon kuinka laihtua. Ainakin itselläni tuntuu toimivan hyvin ”normaali” ruoka jossa käytetään maltillisesti rasvaa, vähän ”normaalia” vähemmän hiilihydraattia ja ”normaalia” enemmän proteiinia. Paljon kasviksia ja viljat enimmäkseen täysjyvänä.

Pertti Mustajoen kirjassa Vähennä kaloreita ilman dieettiä oli myös hyviä neuvoja. Kyseinen henkilö on koulutukseltaan Hormoni- ja aineenvaihduntatautien erikoislääkäri joka on tehnyt pari vuosikymmentä lihavuuden hoitoon liittyvää tutkimustyötä.
Kyseisessä kirjassa yhtenä ideana oli kaloreiden laimentaminen ja tietyn kaloritiheyden ”kokonaisuuksien” syöminen.

Kuinka laihtua ja kuinka käyttää tätä tekniikkaa painonpudotuksessa?

Kirjassa esitetyn sokkotestin perusteella kaloritiheys 165kcal sadassa grammassa ruokaa johti lihomiseen, 135kcal tiheydellä paino ei muuttunut ja 115kcal tiheydellä laihtui.

Voit koostaa aterioita niin, että mikäli syöt vaikka leipää jossa on kaloreita 200kcal/100g, niin lisäät leivän päälle vaikka vähäkalorisia kasviksia jotka ”laimentavat” leivän kaloritiheyttä. Kirjan mukaan neste ei laimenna, koska se ei tuo kylläisyyden tunnetta samalla tavalla kun kiinteä ruoka, poislukien keitoissa oleva neste(edellinen lause tuli muistikuvan mukaan, joten korjatkaa jos muistan väärin.)

 

 

Tämä artikkeli on tarkoitus muuttua ja kasvaa vielä isommaksi. Mutta aihe on sen verran laaja ja tutkimustuloksetkin saattavat muuttaa yleistä käsitystä aiheesta, joten julkaisen tämän ”tynkänä” ja päivitän tarvittaessa. Laittakaa myös kommenttia aiheesta, jos esimerkiksi haluatte jonkun lisäyksen artikkeliin. Ideana on kumminkin, että ehdotukset olisi hyvin perusteltuja.

 

Aiheeseen liittyviä videoita löytyy  https://www.youtube.com/channel/UCU5aBXjYEUSs1NipB6c9iZg täältä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *